Letni obiad

Pyszny i lekki obiadek

Dodany przez:

Letni obiad

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 3 jajka
  • 0,5 główki kalafiora
  • Sól
  • 2 łyżki masła
  • Bułka tarta
  • Koperek
  • Pieprz biały

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odparować.
  2. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wbić jajka i usmażyć tak aby białko było ścięte, a żółto jeszcze płynne. Posypać solą i pieprzem białym
  3. Następnie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać bułkę tartą i przesmażyć. Dodać ugotowanego na półtwardo kalafiora, przesmażyć chwilę razem. Koperek umyć, osuszyć i posiekać drobno.
  4. Ziemniaki, jajko sadzone i kalafior rozłożyć na talerzach, całość posypać posiekanym koperkiem.
obiad kalafior jajko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze