Letni obiad

Pyszny i lekki obiadek

Dania główne

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 164 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 3 jajka
  • 0,5 główki kalafiora
  • Sól
  • 2 łyżki masła
  • Bułka tarta
  • Koperek
  • Pieprz biały

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odparować.
  • Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wbić jajka i usmażyć tak aby białko było ścięte, a żółto jeszcze płynne. Posypać solą i pieprzem białym
  • Następnie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżkę masła, dodać bułkę tartą i przesmażyć. Dodać ugotowanego na półtwardo kalafiora, przesmażyć chwilę razem. Koperek umyć, osuszyć i posiekać drobno.
  • Ziemniaki, jajko sadzone i kalafior rozłożyć na talerzach, całość posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy