Leczo śledziowe

Prosty i lekki przepis na śledziową przekąskę.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Pól kilograma śledzi matjasów
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 papryki (zwykle dodaję zieloną i czerwoną, danie ładniej się prezentuje)
  • 2 cebule
  • Olej, keczup, przyprawy.

Przygotowanie

  1. Pieczarki i paprykę udusić na oleju, a następnie ostudzić. W osobnym naczyniu przygotowujemy pokrojone w kostkę majtasy i cebulę, a po ostudzeniu dosypujemy uduszone warzywa. Dodajemy keczup i delikatnie mieszamy.
  2. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i naprawdę smaczne ;)
  3. Smacznego.
ryby warzywa przekąska pieczarki śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze