Kurczak w panierce z chili

Lekki kurczak w pikantnej panierce, w sam raz na ciepłe dni. Do zestawu proponujemy zupę chłodnik. Przygotowanie: 45 minut Porcja: 490 kcal

Dodany przez:

Kurczak w panierce z chili

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
490 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • jajko
  • czerwona papryczka chili
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1/2 kg pomidorów
  • olej
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Chili oczyścić, posiekać z suszonymi pomidorami, wymieszać z bułką tartą. Jajko roztrzepać.
  2. Filety z kurczaka lekko rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Kotlety obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju z obu stron na złoto.
  3. Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Polać stopionym masłem, posypać szczypiorkiem. Podawać z kotletami i pomidorami.
mięso obiad chili panierowany kruczak kurczak w chili kurczak w panierce
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze