Kruszon owocowy

idealny na letnie upały

DeseryNapojedrink

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 188 głosów)

Składniki:

  • świeże lub mrożone owoce: garść malin, garść truskawek, garść jeżyn, garść borówek
  • 3 brzoskwinie (mogą być z puszki)
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • 6– 8 listków mięty
  • 1/2 l soku ananasowego
  • 1/2 l wody mineralnej lekko gazowanej
  • kostki lodu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cytrynę i limonkę pokrój w plasterki, a plasterki na 4 części.
  • Brzoskwinie pokrój w ćwiartki. Do naczynia ponczowego (może być też duży dzban)
  • wrzuć wszystkie owoce, świeże listki mięty oraz kostki lodu. Wlej sok ananasowy
  • i wodę mineralną.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy