Kotlety z jajek

Można podawać z sałatą i surówkami. Dobrze pasują do nich ziemniaki w innych postaciach.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera
  • łyżeczka posiekanej albo
  • suszonej pietruszki
  • kajzerka albo bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej
  • bułka tarta do panierowania

Przygotowanie

  1. Ugotowane jaja rozgnieść widelcem i wymieszać z
  2. jajkami surowymi, serem startym na tarce o małych
  3. oczkach, pietruszką, solą, pieprzem i namoczoną
  4. wcześniej w mleku lub w wodzie i dokładnie
  5. odciśniętą kajzerką. Zamiast kajzerki można dać tyle
  6. bułki tartej, żeby z masy jajecznej dało się formowac
  7. kotlety.
  8. Gotowe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na
  9. rozgrzanym oleju na złoto.
jajka obiad kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze