Kotlety z jajek

Można podawać z sałatą i surówkami. Dobrze pasują do nich ziemniaki w innych postaciach.

kotlety

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera
  • łyżeczka posiekanej albo
  • suszonej pietruszki
  • kajzerka albo bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane jaja rozgnieść widelcem i wymieszać z
  • jajkami surowymi, serem startym na tarce o małych
  • oczkach, pietruszką, solą, pieprzem i namoczoną
  • wcześniej w mleku lub w wodzie i dokładnie
  • odciśniętą kajzerką. Zamiast kajzerki można dać tyle
  • bułki tartej, żeby z masy jajecznej dało się formowac
  • kotlety.
  • Gotowe kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na
  • rozgrzanym oleju na złoto.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy