Kotlety jajeczne

Kotlety inne niż wszystkie:)

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 7jajek
  • 1 czerstwa bułka
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki starego sera(żółtego)
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 2 łyżki kwasnej śmietany
  • Przyprawy
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do smażenia

Przygotowanie

  1. Jedno jajko odłozyć.
  2. Pozostałe ugotować (ok. 10 minut) Potem wystudzić , obrać, posiekać.
  3. Bułkę pokroić, zalać letnim mlekiem.Odstawić na 10 min i odcisnąć bułkę przełożyć do miseczki.
  4. Dodac śmietanę i masło, składniki utrzeć ma gładką masę, dodać jajka i, wymieszać z serem.
  5. Wbic surowe jajko i wyrobić, dodać przyprawy.
  6. Formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć
jajka obiad dla dzieci kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze