Kotleciki jajeczne

Inna wersja kotletów...

dodany przez: joaantek

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)


Składniki:

  • * 6 jajek ugotowanych na twardo
  • * 1 jajko surowe
  • * 3 kopiaste łyżki mąki
  • * sól i pieprz, jarzynka
  • * ew. przyprawa do sałatek
  • * bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • 6 jajek ugotować na twardo, obrać ze skorupki. Zmielić albo bardzo drobno zetrzeć jaka, dodać jedno surowe, mąkę i przyprawy. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
  • Kotlety podawać np. z ziemniakami i sałatką z ogórków.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy