Koszyczki z wędzonym serem
Koszyczki z wędzonym serem - Przepis na Koszyczki z wędzonym seremdobre na Wigilię

Przekąski
- Czas przygotowania:
- 22 min.
Ocena:
(średnia 4.48 z 141 głosów)
Składniki:
- 1 ciasto francuskie (użyłam Belbake z Lidla)
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2-3 plasterki sera
- 1 łyżka masła (do smażenia pieczarek)
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Kroki wykonania:
- Cebulkę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Pieczarki smażyć na maśle do odparowania wody, dodać cebulkę, doprawić do smaku. Wkroić natkę. Ciasto podzielić na 12 kwadratów, ułożyć je w blaszce do babeczek. Na każdy kwadrat nałożyć farsz, położyć pokrojony ser, zawinąć rogi.
- Piec 12 minut w 200 stopniach.
Porady
Zobacz też: Koszyczki z ciasta filo z truskawkami
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
40 min.

Przepis na koszyczki z bekonem, jajkiem i sosem serowym
Koszyczki z bekonem
Czas przygotowania:
30 min.

Doskonały pomysł na miseczki - zamiast szklanych czy porcelanowych używamy tych jadalnych, z parmezanu.
Koszyczki z parmezanu
Czas przygotowania:
30 min.

Świetne jako przystawka na imprezę
Francuskie koszyczki
Czas przygotowania:
30 min.

Jadalne miseczki można zrobić z makaronu. Idealny będzie do tego drobny makaron nitki. W tak przygotowanych koszyczkach podać możemy banalnie prostą sałatkę caprese.
Makaronowe koszyczki z minicaprese
Czas przygotowania:
10 min.

Lekka sałatka z dodatkiem wędzonego żółtego sera.
Sałatka z wędzonym serem
Czas przygotowania:
120 min.

Chrupiaca rybka z pysznym nadzieniem.
Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem
Czas przygotowania:
60 min.

Pyszna przekąska i ozdoba świątecznego stołu
Babeczki - koszyczki
Czas przygotowania:
30 min.

Rolada ze szpinakiem i łososiem to pyszna przystawka, doskonałe danie na świąteczny stół, przyjęcie urodzinowe lub rodzinne spotkanie. Moja rolada szpinakowa przed podaniem została schłodzona - smakuje wtedy jeszcze lepiej.
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Czas przygotowania:
80 min.

Kolorowe, dwukrotnie pieczone i aromatyczne od sera wędzonego kartofle.
Kartofle dwukrotnie pieczone z serem wędzonym
Czas przygotowania:
30 min.

Kombinacja ciasta francuskiego i krewetek w pysznym sosie:)