Koszyczki z jajkami i nie tylko

Dekoracyjne i smaczne koszyczki.

Dodany przez:

Koszyczki z jajkami i nie tylko

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • jajka
  • szynka
  • papryka
  • ogórek
  • Na ciasto
  • mąka 1,5 szklanki
  • masło 1/2 kostki
  • jajko 1 sztuka
  • żółtko 1 sztuka
  • śmietana 2-3 łyżki
  • Na sos
  • majonez 3 łyżki
  • śmietana 3 łyżki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wylepić nim natłuszczone foremki do babeczek. Z ciasta uformować ruloniki i upiec pałąki do koszyczków. Piec 15-20 minut.
  2. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Majonez połączyć ze śmietaną, dodać szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki. Szynkę zwinąć w ślimaczka, paprykę i ogórka pokroić na kawałki.
  3. Przygotowane składniki wyłożyć do koszyczków.
  4. Podawać z przygotowanym sosem.
Śniadanie jajka przekąska kolacja Papryka szynka masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze