Kołaczyki serowe

Pyszne i smaczne idealne do podwieczorek.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 500g twarogu
  • 200g masła
  • 200g mąki
  • 2 jajka
  • woda
  • 4 łyżki cukru
  • margaryna

Przygotowanie

  1. Twaróg utrzeć z masłem, dodać przesianą mąkę i zagnieść ciasto.Włożyć do lodówki na 4 godziny.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1 cm.Wykroić z niego taką samą liczbę krążków szklanką i kieliszkiem.
  3. Jajka roztrzepać z 2 łyżeczkami wody, posmarować krążki i posypać cukrem.Mniejsze placuszki położyć pośrodku większych i odstawić w chłodne miejsce na 20 minut.
  4. Kołaczyki ułożyć na blasze posmarowanej margaryną.Piec przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż się zrumienią.
deser twaróg podwieczorek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze