Koktajl słonecznikowo-migdałowy

Koktajl dla każdego. Pożywny, lekko gęsty i smaczny.

Dodany przez:

Koktajl słonecznikowo-migdałowy

Koktajle

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2,5 łyzki płatków migdałowych
  • 3,5 łyżki nasion słonecznika
  • awokado 1/2 sztuki
  • banan dojrzały 1 sztuka
  • jogurt naturalny 200 gram
  • syrop klonowy lub miód 1/2 łyżeczki
  • żelek o kształcie truskawki 2 sztuki

Przygotowanie

  1. Na suchej patelni prażymy słonecznik, a następnie płatki migdałowe.
  2. Do malaksera wlewamy jogurt naturalny, dodajemy obrana połówkę awokado, dojrzałego obranego banana oraz wsypujemy 2 łyżki uprażonego słonecznika i 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych. Miksujemy.
  3. Szklanki/pucharki smarujemy na brzegach na zewnątrz syropem klonowym lub miodem, maczamy w 1,5 łyżki prażonego słonecznika. Wlewamy koktajl, dekorujemy pozostałymi płatkami migdałowymi oraz żelkiem truskawką.
Śniadanie drinki deser dla dzieci napoje banan jogurt migdały koktajl słonecznik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze