Koktajl słonecznikowo-migdałowy

Koktajl dla każdego. Pożywny, lekko gęsty i smaczny.

DeseryNapojedrinkkoktajl

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 160 głosów)

Składniki:

  • 2,5 łyzki płatków migdałowych
  • 3,5 łyżki nasion słonecznika
  • awokado 1/2 sztuki
  • banan dojrzały 1 sztuka
  • jogurt naturalny 200 gram
  • syrop klonowy lub miód 1/2 łyżeczki
  • żelek o kształcie truskawki 2 sztuki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na suchej patelni prażymy słonecznik, a następnie płatki migdałowe.
  • Do malaksera wlewamy jogurt naturalny, dodajemy obrana połówkę awokado, dojrzałego obranego banana oraz wsypujemy 2 łyżki uprażonego słonecznika i 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych. Miksujemy.
  • Szklanki/pucharki smarujemy na brzegach na zewnątrz syropem klonowym lub miodem, maczamy w 1,5 łyżki prażonego słonecznika. Wlewamy koktajl, dekorujemy pozostałymi płatkami migdałowymi oraz żelkiem truskawką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy