Kawowy mus czekoladowy z nutką pomarańczy

Idealny dla miłośników kawy i lekkiej goryczy. Uwielbiam!

Dodany przez:

Kawowy mus czekoladowy z nutką pomarańczy

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady ( 70 % kakao) ze skórką pomarańczy
  • 1 espresso ( ja dodałam inkę)
  • 2 jajka
  • łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać kawę, wymieszać i zdjąć z ognia.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i wymieszać. Następnie ubić żółtka i dodać do masy czekoladowej, zmiksować. Do masy czekoladowej dodać ubite białka i bardzo delikatnie mieszać. Masę przełożyć do szklaneczek lub filiżanek. Włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.
  3. Smacznego
kawa czekolada przekąska deser pomarańcza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze