Karp w galarecie

Wigilijny karp w galarecie - jak każe tradycja .

rybaPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 164 głosów)

Składniki:

  • składniki:
  • pęczek włoszczyzny
  • 1 kg karpia
  • 2 cebule
  • 5 łżeczek żelatyny
  • kieliszek białego wina
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • pęczek koperku
  • pół cytryny
  • sól, cukier, pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Włoszczyznę umyć i obrać. Cebule obrać i wbitą na widelec opiec nad ogniem. Warzywa zalać litrem wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 0,5 godziny. warzywa wyjąć. Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości.
  • Ułożyć na półmisku, udekorować warzywami.. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę.. zalać karpia zastygającą galaretką .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy