Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Tuńczyk, ser i pieczarki z sosem pomidorowym smakują najlepiej.

rybaSosysos pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 166 głosów)

Składniki:

  • 6 dużych pieczarek
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • ½ średniej cebuli
  • kilka łyżek startego sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • sos madziarów

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
  • Pieczarki myjemy, dokładnie osuszamy. Usuwamy trzonki a kapelusze obieramy. Obrane pieczarki smarujemy olejem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle 5 min. Tuńczyka przekładamy do małej miski. Mieszamy z podsmażoną cebulą, sosem madziarów Folwark dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
  • Na blaszce układamy kapelusze, które faszerujemy masą rybną. Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy 15 min. Podajemy ciepłe.

Porady

Zobacz też: Makaron kokardki z łososiem i peperoncini

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy