Inne mielone ;)

Lubię urozmaicać tradycyjną kuchnię...

kotletykotlety mielonedania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 193 głosów)

Składniki:

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • czerstwa kajzerka
  • mleko do namoczenia kajzerki
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • Po małej garstce:
  • tartej marchewki,
  • poszatkowanej kapusty pekińskiej,
  • tartego żółtego sera
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso przygotowujemy jak na kotlety mielone, dodajemy marchew tatrą na tarce o dużych oczkach, poszatkowaną drobno kapustę pekińską i starty żółty ser. Wszystko mieszamy ze sobą na jednolitą masę, a następnie formujemy podłużne kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy