Herbata z rumem i czerwonym winem.

Herbatę nasypać do szklanki i zalać wrzątkiem,dopełnić winem i rumem,dodać szczyptę goździków.

Napoje

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 141 głosów)

Składniki:

  • 2-4 łyżeczek sypanej herbaty lub w torebkach,
  • 1/2 l.wrzątku,
  • 20 ml.rumu "Jamajka",
  • 20 ml.białego wina,
  • szczypta goździków.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Herbatę nasypać ze 2-4 łyżeczek do szklanek lub dać po jednej torebce herbaty Lipton czy innej i
  • zalać wrzątkiem.Odstawić aż się zaparzy i wyjąć torebki zużyte do kosza lub przecedzić przez sitko do
  • drugiego naczynia szklanego.
  • 2.Rum i wino odmierzyć osobno miarką i do każdej porcji dodać po 10 ml. rumu i wina czerwonego.
  • 3.Przed podaniem dodać do szklanek z napojem po szczypcie goździków.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy