Herbata z rumem i czerwonym winem.

Herbatę nasypać do szklanki i zalać wrzątkiem,dopełnić winem i rumem,dodać szczyptę goździków.

Dodany przez:

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2-4 łyżeczek sypanej herbaty lub w torebkach,
  • 1/2 l.wrzątku,
  • 20 ml.rumu "Jamajka",
  • 20 ml.białego wina,
  • szczypta goździków.

Przygotowanie

  1. 1.Herbatę nasypać ze 2-4 łyżeczek do szklanek lub dać po jednej torebce herbaty Lipton czy innej i
  2. zalać wrzątkiem.Odstawić aż się zaparzy i wyjąć torebki zużyte do kosza lub przecedzić przez sitko do
  3. drugiego naczynia szklanego.
  4. 2.Rum i wino odmierzyć osobno miarką i do każdej porcji dodać po 10 ml. rumu i wina czerwonego.
  5. 3.Przed podaniem dodać do szklanek z napojem po szczypcie goździków.
herbata napoje rum czerwone wino przyprawa korzenna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze