Gruszki w goździkowej zalewie

przepyszne gruszki!!

Dodany przez:

Gruszki w goździkowej zalewie

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1,5 kg gruszek
  • goździki
  • cukier
  • woda

Przygotowanie

  1. Z gruszek pousuwać gniazda nasienne.
  2. Pokroić na grube paski i ułożyć w słoikach.
  3. 4 szklanki wody zagotować. Dodać 4 łyżki cukru i 8 goździków.
  4. Zalewą dopełnić słoiki z gruszkami. Zakręcić.
  5. Pasteryzować 15 minut.
  6. Tak przygotowane gruszki stanowią wspaniałą podstawą kompotu.
  7. Same gruszki mogą być wspaniałym deserem.
przetwory woda deser gruszka cukier goździk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy