Grillowane mielone z pieczarkami i cukinią

Pyszne kotleciki z warzywami

Dodany przez:

Grillowane mielone z pieczarkami i cukinią

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 200g pieczarek
  • 1 mała cukinia
  • 500g mięsa mielonego mieszanego
  • Jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Chleb i surówka do podania

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić na drobno, posolić lekko, przesmażyć na suchej patelni aż puszczą sok, następnie odparować. Ostudzić.
  2. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach, posolić lekko, wymieszać. Odstawić. Po pół godziny odcisnąć z nadmiaru soku.
  3. Mieso mielone wyrobić z jajkiem i bułką tartą, dodać cukinię i ostudzone pieczarki. Dodać pieprzu i majeranku. Jeśli trzeba doprawić solą. Wymieszać.
  4. Rozgrzać grill. Wilgotnymi dłońmi formować małe kotleciki, układać na gorącym grillu, przykryć pokrywę i lekko docisnąć. Grillować około 5-6 minut.
  5. Kotleciki podałam z surówką z sałaty i grillowanym chlebem, natartym wcześniej czosnkiem
mięso obiad pieczarki cukinia mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze