Gofry domowe

Gofry domowe.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuszczamy, zostawiamy do ostudzenia. Żółtka oddzielamy od białek, z białek ubijamy pianę. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy na zmianę mleko i mąkę. Na koniec margarynę, sól do smaku i olej, mieszamy. Dokładamy pianę i delikatnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy, podajemy z bitą śmietaną, cukrem pudrem lub polewą.
przekąska deser ciasto bułka gofry
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze