Fusilli z papryką, łososiem i sosem śmietanowym

Fusilli z papryką, łososiem i sosem śmietanowym to wysmakowane danie z dodatkiem delikatnej ryby. Spróbuj wyjątkowego połączenia smaków. 

dodany przez: mojegotowanie

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 169 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle, w rondlu, smażymy średniej wielkości, posiekaną cebulę i obrane, oczyszczone, pokrojonym w cienkie paski papryki, aż zmiękną. Dodajemy dojrzałego, posiekanego pomidora, bez skóry i pestek i chwilę smażymy. Zdejmujemy rondel z ognia. W osolonym wrzątku gotujemy al dente makaron.
  • 2. Do warzyw wkładamy wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie paski, wlewamy śmietankę, wsypujemy gałkę muszkatołową, sporo świeżo zmielonego pieprzu. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut Wlewamy brandy, mieszamy i zestawiamy z ognia. Makaron odcedzamy, mieszamy w garnku z sosem, podgrzewamy przez chwilkę, posypujemy twardym startym kozim serem i koperkiem, podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy