Faworki

Przepis mojej mamci.

Deseryciastkafaworki

Czas przygotowania:
120 min.
Kalorie:
250 kcal
Ocena:

(średnia 4.5 z 189 głosów)

Składniki:

  • 60 dag mąki
  • 10 żółtek
  • 2 śmietanki kesemki 12%
  • 2 łyżki octu
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę przesiać przez sito. Do przesianej mąki wbić 10 żółtek. Wyrabiać ciasto stopniowo dodawać śmietanę na końcu ocet. Ciasto energicznie zagnieść, rozwałkować, ciąć na kwadraty z oczkiem w środku, przez które przełożyć jeden róg kwadratu.
  • Smażyć w głębokim tłuszczu.
  • Smacznego :)

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: