ciasto z jabłkami

ciasto szybkie,sezonowe

Dodany przez:

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
140 kcal
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 5 jaj
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1/3 szklanki oliwy + dolać do pełna gorącej wody
  • jabłka

Przygotowanie

  1. Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą. Wszystko dobrze wymieszać.
  2. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Powrzucać jabłka pokrojone w ósemki.
  3. Piec na rumiany kolor około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
  4. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
jajka deser dla dzieci jabłka ciasto mąka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze