ciasto z jabłkami

ciasto szybkie,sezonowe

Ciastaciasto z owocamiDesery

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
140.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.49 z 146 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 5 jaj
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1/3 szklanki oliwy + dolać do pełna gorącej wody
  • jabłka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cukier, jaja i cukier waniliowy zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz oliwę wymieszaną z wodą. Wszystko dobrze wymieszać.
  • Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Powrzucać jabłka pokrojone w ósemki.
  • Piec na rumiany kolor około 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.
  • Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Kalorie: 140.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy