Chrzan Babci Marii

Chrzan na który przepis zdradziła mi kiedyś teściowa obowiązkowo pojawia się na wielkanocnym stole.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • mały słoiczek chrzanu (180g)

Przygotowanie

  1. Wodę, ocet i cukier mieszamy i gotujemy. Gdy cukier się rozpuści i całość zacznie wrzeć wlewamy jajka wcześniej wybite do miseczki. Zmniejszamy płomień gazu i delikatnie mieszamy co jakiś czas aby jajka się ścinały. Można utworzyć jednolitą gładką konsystencję ja jednak preferuję gry widać kawałki ściętego białka. Po kilku minutach gdy jajka całkiem się zetną dodajemy chrzan ze słoiczka i mieszamy gotując jeszcze przez chwilę.
jajka przekąska chrzan ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze