China:)

:) moje ulobione :D

Dodany przez:

China:)

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

Składniki

  • Piers z kurczaka
  • jedna paryka konserwowa czyli jakies 3 kawałki
  • 200 gram pieczarkow
  • 5 mini kolb kukurydzy w occie
  • 200gram fasolki szparagowej zielonej
  • mała puszka kukurydzy
  • przyprawa do kurczaka z curry(ja taka kupuje w biedronce jest w miare tania i dobra)
  • 2 łyzki oleju
  • sos:
  • łyżeczka maki ziemniaczanej
  • i kostka rosółowa
  • 3 ząbki czosnku
  • łyzka ketchupu

Przygotowanie

  1. Piersi umyc pokroic w kostke wrzucic do miseczki dodac olej i przyprawe do kurczaka.. przykryc folia i odstawic do lodowki. W miedzy czasie pokroic papryke,pieczarki pokroic w paski. Fasolke i male kolby kukurydzy przekroic na 3 czesci. Kurczaka podsmażyc na glebokiej patelni do zarumienienia dodac, papryke, pieczarki ,fasolke ,male kolby, kukurydzy i kukurydze. podlac leciutko woda do zanurzenia warzyw dusic okolo 15 minut. Kostke bulionu rozprowadzic w pol szklance wody schłodzic dodac ketchup wycisniete ząbki czosnku i make ziemniaczana wszystko dokładnie wymieszać zalac kurczaka i warzywa doprowadzic do wrzenia:) Smacznego!! podawac z ryzem:D
mięso warzywa obiad pieczarki Papryka fasolka kukurydza kuczak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze