Baza pod ćwikłę
Baza pod ćwikłę - Przepis na Baza pod ćwikłęTak przygotowana baza pod ćwikłę, może być przechowywana w chłodnym miejscu. Najlepiej w spiżarce.

Składniki:
- Składniki na ćwikłę
- Buraki ugotowane w łupinach
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Buraki umyć a następnie ugotować w łupinach na półmiękko. Gdy ostygną, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do wyparzonych małych słoiczków i zakręcić. Słoiczki umieścić w garnku z zimną wodą i pasteryzować od momentu zagotowania wody, przez 20 minut.
- Oczywiście czas przygotowania jest zależny od tego jaką ilość buraczków posiadamy.
- Gdy najdzie nam ochota na ćwikłę, przekładamy do garnka i podgrzewamy z odrobiną masła. Cukier, kwasek cytrynowy i sól dodajemy do smaku. Na sam koniec dodajemy łyżkę śmietany.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
15 min.

Ciasto baza. Jeden przepis kilka pomyslow :)
Puszyste ciasto " baza" z owocami
Czas przygotowania:
30 min.

Bardzo szybkie,proste,smaczne i efektowne ciasto z jabłkami.
Szarlotka"pod pierzynką"
Czas przygotowania:
80 min.

W sam raz na święta i nie tylko...każda okazja jest dobra aby tego spróbować:)
ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 300 kcal
Wołowina pod pieczarkami
Czas przygotowania:
40 min.

Łagodny w smaku śledzik pod pierzynką z warzyw i majonezu.
Śledzie pod pierzynką
Czas przygotowania:
40 min.

bardzo pożywna przekska
tuńczyk pod pierzynką
Czas przygotowania:
30 min.

karkóweczka pod pierzynką
Karkówka pod pierzynką
Czas przygotowania:
1440 min.

Pyszne danie na imprezę .
SCHAB POD PIERZYNKĄ
Czas przygotowania:
65 min.

Śliwki pod zabajone
Śliwki pod zabajone
Czas przygotowania:
30 min.

Pyszna ryba zapiekana pod jarzynową pierzynką.