Batony z bakaliami

Te ze sklepu nie mogą się z nimi równać - batoniki z bakaliami są pyszne i mają dobry, prosty skład. Przepis pochodzi z książki "Dieta ze smakiem" Kingi Paruzel.

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 161 głosów)

Składniki:

  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1/4 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/4 szklanki pestek dyni
  • 1/4 szklanki nasion słonecznika
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.
  • W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej kokosowy. Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać. Masę czekoladową przelać do bakalii i wymieszać.
  • Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż stwardnieje.
  • Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy