Aksamitny krem szpinakowo – serowy

Lekka i pożywna zupa na sezon letni!

Zupykrem

Ocena:

(średnia 4.47 z 157 głosów)

Składniki:

  • 100 g serka topionego kremowego
  • 300 ml słodkiej śmietany 18%
  • 200 g świeżego i młodego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól, czarny pieprz do smaku

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił. Smacznego!

Porady

Zobacz też: tarta szpinakowa

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy