Zdrowie na talerzu 6/2021 to najpyszniejsze zimowe inspiracje. Jak jeść zdrowo i dbać o siebie w tym mroźnym sezonie? Zebraliśmy dla Was wszystkie smakowite sposoby! Aby poznać tematy, które czekają na Was w tym numerze, zobaczcie pełny spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.
mat. prasowe
KULINARNE TRENDY - Sprawdzamy, czym zastąpić jajka w słodkich wypiekach i co sprawia, że suszone morele bywają brązowe lub pomarańczowe.
WARZYWO SEZONU - Fasola jest znakomitym źródłem białka i składnikiem sycących potraw.
POMOCNIK KUCHENNY
- Za co lubimy łososia?
- Zdrowy jak ryba
NIE KUPUJĘ ROBIĘ SAMA
- Zimowe surówki
- Marynowane przysmaki
SUPERFOOD po polsku - Niepozorne ziarenka sezamu pełne dobrych tłuszczy
TEMAT NUMERU
- Ciesz się prawidłowym cholesterolem – co jeść, by obniżyć jego poziom?
- Jadłospis na 7 dni o obniżonej zawartości cholesterolu.
EKSTRA DODATEK DO WYRWANIA - Lekkie, ale pożywne dania na niski cholesterol!
SUPERFOOD - Cynamon, czyli najstarsza przyprawa na świecie.
DIETETYCZKA NA TROPIE - Gdzie szukać błonnika i dlaczego go potrzebujemy.
DIETETYCZNE MITY - Czy warto stosować głodówki, a chrzan pomoże na zatoki?
JEM I NIE TYJĘ - Dieta to nie wszystko
NATURALNE SUPLEMENTY - Chrom wspiera trawienie
NASZA BIBLIOTECZKA
- Warzywna zima u Kucharskich
- Święta u Andrzeja Polana
- Naturalnie i ziołowo z Agnieszką Cegielską
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek
A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak:
Przed nami ulubiony czas niejednego smakosza, czyli święta i karnawał. Aby cieszyć się nie tylko pysznymi daniami, ale i dobrym samopoczuciem, zadbajmy o urozmaicony jadłospis. Mięsa równoważmy warzywami, wybierajmy roślinne tłuszcze i pamiętajmy o produktach bogatych w błonnik. Na zdrowie!