Zdrowie na talerzu 6/2021

Zdrowie na talerzu 6/2021 to najpyszniejsze zimowe inspiracje. Jak jeść zdrowo i dbać o siebie w tym mroźnym sezonie? Zebraliśmy dla Was wszystkie smakowite sposoby! Aby poznać tematy, które czekają na Was w tym numerze, zobaczcie pełny spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.

KULINARNE TRENDY - Sprawdzamy, czym zastąpić jajka w słodkich wypiekach i co sprawia, że suszone morele bywają brązowe lub pomarańczowe.

WARZYWO SEZONU - Fasola jest znakomitym źródłem białka i składnikiem sycących potraw.

POMOCNIK KUCHENNY
- Za co lubimy łososia?
- Zdrowy jak ryba

NIE KUPUJĘ ROBIĘ SAMA
- Zimowe surówki
- Marynowane przysmaki

SUPERFOOD po polsku - Niepozorne ziarenka sezamu pełne dobrych tłuszczy

TEMAT NUMERU
- Ciesz się prawidłowym cholesterolem – co jeść, by obniżyć jego poziom?
- Jadłospis na 7 dni o obniżonej zawartości cholesterolu.

EKSTRA DODATEK DO WYRWANIA - Lekkie, ale pożywne dania na niski cholesterol!

SUPERFOOD - Cynamon, czyli najstarsza przyprawa na świecie.

DIETETYCZKA NA TROPIE - Gdzie szukać błonnika i dlaczego go potrzebujemy.

DIETETYCZNE MITY - Czy warto stosować głodówki, a chrzan pomoże na zatoki?

JEM I NIE TYJĘ - Dieta to nie wszystko

NATURALNE SUPLEMENTY - Chrom wspiera trawienie

NASZA BIBLIOTECZKA 
- Warzywna zima u Kucharskich
- Święta u Andrzeja Polana
- Naturalnie i ziołowo z Agnieszką Cegielską

IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek

A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak: 

Przed nami ulubiony czas niejednego smakosza, czyli święta i karnawał. Aby cieszyć się nie tylko pysznymi daniami, ale i dobrym samopoczuciem, zadbajmy o urozmaicony jadłospis. Mięsa równoważmy warzywami, wybierajmy roślinne tłuszcze i pamiętajmy o produktach bogatych w błonnik. Na zdrowie!