Zdrowie na talerzu 5/2021 to przepisy najlepsze jesień. Polecamy zupy na wynos - rozgrzewające i wzmacniające odporność. Polecamy domowe pieczywo mistrzów, słodkie śniadania w zdrowej wersji i porady dla dobrym jadłospisie dla naszego mózgu. Do tego extra dodatek - informacje o diecie fodmap. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.
Zdrowie na talerzu 5/2021
KULINARNE TRENDY - Sprawdzamy, czy jogurty light są zdrowsze i dlaczego warto jeść boczniaki
WARZYWO SEZONU - Dynia ma wiele odmian, co otwiera przed nami mnóstwo kulinarnych możliwości na słodko i słono. Spróbuj owsianki, zupy i pikli
POMOCNIK KUCHENNY - Chlebki na słodko z dyni, cukinii i bananów
NIE KUPUJĘ ROBIĘ SAMA Rozgrzewające zupy pełne warzyw, idealne na wynos
SUPERFOOD po polsku - Niepozorne ziarenka sezamu pełne dobrych tłuszczy
TEMAT NUMERU Ciesz się zdrowiem jelit – co jeść, a czego unikać, gdy cierpisz na SIBO & Jadłospis FODMAP na 7 dni
EKSTRA DODATEK DO WYRWANIA Jesienne dania low fodmap: sycące śniadania i obiady
NATURALNE WSPARCIE Wszystkie smaki miodu
DIETETYCZKA NA TROPIE - Jak czytać etykiety
ZNANI KUCHARZE GOTUJĄ Domowa piekarnia Piotra Kucharskiego & Smakowite przepisy na ryby od Bartosza Liska
JEM I NIE TYJĘ Czym karmić mózg, by uniknąć spadków koncentracji
NATURALNE SUPLEMENTY Selen – śladowy, ale ważny
NASZA BIBLIOTECZKA Pokarm miłości, czyli dieta roślinna & Odporność na śniadanie
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek
A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak:
Jesień najczęściej poświęcamy na wzmacnianie odporności, chociaż tak naprawdę powinniśmy dbać o nią cały rok. O odżywczych posiłkach, wypełniających przyjemnym ciepłem pamiętajmy od śniadania do kolacji. Z chęcią podpowiemy, jak to zrobić pysznie i zdrowo!