Zdrowie na talerzu 4/2021 to przepisy na schyłek lata i początek jesieni. Lekkie dania z rusztu, propozycje na wzmacniające śniadania i dieta od kardiologa na urlopowe dni. Do tego pomidory i jeżyny w najlepszych przepisach. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.
Zdrowie na talerzu 4/2021
KULINARNE TRENDY - Sprawdzamy, czym najlepiej gasić pragnienie i jaki wpływ na emocje mają zapachy
WARZYWO SEZONU - Pomidor – król lata orzeźwia w gazpacho i wyśmienicie smakuje w roli sosu albo wykwintnej przekąski
TEMAT NUMERU Ciesz się urozmaiconą dietą przy problemach z tarczycą & Dieta dla tarczycy
KARDIOLOG NA TROPIE Jak dbać o serce na urlopie?
ZADBAJ O FORMĘ Roślinne białko w proszku
TEMAT NUMERU Ciesz się zdrową rodziną i buduj dobre nawyki u dzieci 25 Dieta dla najmłodszych
EKSTRA DODATEK DO WYRWANIA Letnie dania dla tarczycy: sycące śniadania i obiady
Pomocnik kuchenny - Grill w lekkim wydaniu z warzywami, rybą i tofu
DIETETYCZNE MITY Czy tłuszcz i alkohol mogą iść w parze
ZDROWA ZAMIANA Owocowe lody na patyku
SUPERFOOD po polsku - Słodka tajemnica jeżyn
DIETETYCZKA NA TROPIE - Co oznacza gęstość odżywcza?
DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów na stawy w dobrej kondycji
JEM I NIE TYJĘ Jak znaleźć równowagę, między szykowaniem posiłków a jedzeniem w restauracjach
NATURALNE SUPLEMENTY Produkty i potrawy bogate w witaminę B6
NASZA BIBLIOTECZKA Gotujemy roślinnie, żyjemy szczęśliwie
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek
A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak:
Sezon urlopowy zachęca do poznawania nowych składników i potraw z innych regionów. Starajmy się znaleźć równowagę między wakacyjnym rozluźnieniem a utrzymaniem dobrych nawyków, by zyskać kulinarne doznania, a nie problemy z tarczycą, jelitami czy sercem. Smakujcie zdrowo! I z umiarem.