Zdrowie na talerzu 3/2021 to przepisy najlepsze na najlepsze i najzdrowsze produkty na lato. Pojawia się cukinia, wiśnie, a także przepisy na kozi ser - idealny nie tylko dla alergików. Do tego porady dietetyczki, co pić w czasie upałów. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej. Magazyn "Zdrowie na talerzu" dostępny w kioskach i salonach prasowych.
Zdrowie na talerzu 3/2021
KULINARNE TRENDY - Odkrywamy intrygujące fakty o manioku i gałce muszkatołowej
WARZYWO SEZONU - Cukinia – znakomita w zupach i placuszkach, zaskakuje w roli makaronu
TEMAT NUMERU Ciesz się zdrową i piękną cerą oraz mocnymi włosami
KARDIOLOG NA TROPIE Magnez w posiłku czy pigułce?
TO JEST DOBRE Ser kozi nie tylko dla alergików
TEMAT NUMERU Ciesz się zdrową rodziną i buduj dobre nawyki u dzieci 25 Dieta dla najmłodszych
EKSTRA DODATEK DO WYRWANIA Zdrowe dania dla dzieci: słodkie śniadania i słone przekąski
Pomocnik kuchenny - Pieczemy chleby i bułki bez pszenicy
SUPERFOOD po polsku - Sezon na soczyste wiśnie od śniadania do kolacji
DIETETYCZKA NA TROPIE - Co pić podczas upałów?
DOBRE NAWYKI - Pięć sposobów na bóle głowy
JEM I NIE TYJĘ Nowe podejście do diety: bez liczenia i ważenia & Białko i tłuszcz – pożywny duet idealny na śniadanie
NATURALNE SUPLEMENTY Szykujemy pyszne obiady z warzyw bogatych w witaminę K
NASZA BIBLIOTECZKA Gotujemy ze zwyciężczynią MasterChef Junior & Podpowiadamy, jak mądrze kupować gotowe produkty
IDZIEMY NA ZAKUPY Nowości ze sklepowych półek
A tak o nowym numerze "Zdrowie na talerzu" we wstępniaku napisała red. prowadząca magazyn Agnieszka Sołtysiak:
Relacja z jedzeniem ma wpływ na dietetyczne wybory, warto więc zastanowić się, czy jest pozytywna. Ponadto swoje przyzwyczajenia, nawet nieświadomie, przekazujemy dzieciom. Właśnie dlatego żywieniu najmłodszych poświęciliśmy Temat numeru i nowy dodatek z przepisami. Smakujcie zdrowo!