W tym numerze Sól i Pieprz znajdziecie karnawałowe przepisy na słodko i słono, które zachwycą wszystkich łasuchów. Ponadto czeka na Was garść pomysłów na pyszne obiady na co dzień i od święta. Zobaczcie co jeszcze znajdziecie w środku!
mat. redakcyjne
Karnawał w tym roku jest długi, więc okazji do ucztowania na pewno nie zabraknie. Świetnie sprawdzą się teraz pomysłowe smarowidła do kanapek, krakersów itp. Poczęstujcie swoich bliskich również słodkościami na jeden kęs. Mamy dla was przepisy na rozmaite ciasteczka i minipączki, które są wręcz idealne na spotkania towarzyskie. A niedzielny obiad niech uświetni coś ekstra, np. mieniące się kolorami przekąski, oryginalna zupa z kasztanów i bałkańskie szaszłyki. Miłego biesiadowania!
Redaktor prowadząca Małgorzata Janicka-Gruca
Spis treści:
RODZINA PRZY STOLE
Obiad na niedzielę
Kurczak po tajsku, sałatka z batatami i awokado, kasztanowy krem z szynką i grzankami, cevapcici na pomidorowym ryżu
Obiady na co dzień
Rozgrzewające zupy, sycące dania z patelni i piekarnika
Ciasta i desery
Nie tylko pączki. Małe słodkie co nieco
Szybkie dania
Piotr Kucharski poleca warzywne i pożywne przysmaki
Dzieci gotują
Bananowe desery
PIĘKNA, SZCZUPŁA I ZDROWA
Dla zdrowia
Przez żołądek do serca – mniej tłuszczu i soli, więcej warzyw i owoców
Dla urody
Egzotyczne mango pysznie smakuje i odmładza
Kuchnia fit
Dlaczego warto ograniczyć jedzenie mięsa
W KAŻDYM NUMERZE
Hit sezonu
Chrupiąca cykoria uwodzi smakiem na ciepło i na zimno
Kolekcja
12 przepisów na wyśmienite pasty do pieczywa
Nowości ze sklepowych półek
Przydadzą się w kuchni
Superfood
Orzech włoski – moc skarbów w twardej skorupce
Smaki świata
Czerwone cepeliny prosto z wileńskiej restauracji
Akcesoria do kuchni i jadalni
Serowa uczta