Najnowszy numer Sielska Kuchnia poświęcony jest wiośnie i wiosennym specjałom. W magazynie nie zabrakło inspirujących rozmów, sprawdzonych przepisów na sezonowe produkty oraz praktycznych porad. W tym wydaniu znajdziemy smakowite pomysły między innymi na groszek i czosnek niedźwiedzi, a także garść sprawdzonych receptur na pieczywo na zakwasie, kotlety czy placki.
mat. redakcyjne
SPIS TREŚCI:
Sezonowa kuchnia
Groszek – od kiełków po strączki
Młode pędy i soczyste ziarenka nadają daniom wyjątkowość
Duża porcja witamin
Kolorowe warzywne kompozycje na mały i większy głód
Zielone liście – lekko i pysznie
Czosnek niedźwiedzi, botwina oraz szczaw w przekąskach, zupach i daniach głównych
Ludzie z pasją
Miejsca pełne smaku
W Uroczysku Zaborek można rozsmakować się w tradycyjnych podlaskich potrawach
Sielscy wytwórcy
Gospodarze Chaty Olimpijczyka w Wiśle serwują to, co najlepsze w kuchni śląskiej
Z kuchni szefa
Pyszne z natury
MasterChef Aleksandra Juszkiewicz zaprasza na wielką ucztę do Krainy Wielkich Jezior Mazurskich
Wiosna raduje i smakuje
Szef kuchni Andrzej Polan gotuje posiłki zgodnie z rytmem pór roku
Domowe pyszności
Pieczywo na zakwasie
Chleby i bułki własnej roboty
Kotlety i placki pełne warzyw
Pomysły na tani i pyszny obiad
Rolady na specjalne okazje
Wyborne mięsa z bogatym wnętrzem
Z lekką nutką pikanterii
5 pysznych sposobów na wykorzystanie rzeżuchy
Jajko w dobrym towarzystwie
Z sosem jogurtowo-ziołowym, w sałatce czy naleśniku
Rosną jak na drożdżach
Puszyste ciasta z tradycją
Rękodzieło
Kolekcja sielskich rycin
Stylowe obrazki z warzywnym motywem pięknie ozdobią kuchenne wnętrze
Zajęcia praktyczno-techniczne
Roślinne kompozycje i świąteczne dekoracje, dzięki którym poczujesz się w jadalni jak w ogrodzie
Blisko natury
Mniszek – złocisty skarb
Dziennikarka Agnieszka Cegielska, wielka miłośniczka przyrody opowiada o wszystkich zaletach popularnego chwastu