Moje Gotowanie sierpień 2022

Sierpniowe Moje Gotowanie to zbiór sezonowych przepisów, zachwycających kolorami, smakami i aromatami. W tym numerze znajdziecie pyszne pomysły na cukinie czy trufle, a do tego garść cennych porad co jeść i pić podczas upałów. Zobaczcie, co jeszcze kryje w sobie najnowsze wydanie!

Spis treści:

W dziale KUCHNIA DOMOWA

Królowa sezonu - Soczysta cukinia
Daje się poznać nie tylko w postaci faszerowanej. Świetnie smakuje też uformowana w szaszłyki bądź ruloniki, a także jako składnik zupy lub zapiekanki. Jej kwiaty zaś ponad wszystko lubią smażyć się na złoto

SZYBKO, łatwo, pysznie
Makaron plus ser – ekspresowy duet
Przedstawiamy typowe amerykańskie danie mac&cheese w nieco odmienionych wersjach, które każdy pokocha!

Dania główne
Gyros niejedno ma imię
Pachnące, soczyste mięso uwodzi na wiele sposobów, przenosząc nas do słonecznej Grecji

Do smaku
Domowa jarzynka
Suszone warzywa w postaci naturalnej, uniwersalnej przyprawy

KULINARNE ODKRYCIE
Trufle letnie
Grzyby o aromatycznych owocnikach nadają wigoru najprostszym potrawom

PO PROSTU ZRÓB TO!
Słodka plaża
Deser przypominający domek z piasku będzie nie tylko dla najmłodszych miłym wspomnieniem wakacyjnych wojaży

JESTEM WEGE
Curry – miski pełne smaku
Lekko pikantne albo słodkawe dania o orientalnym charakterze to kompozycje z warzyw, strączków i tofu, które na długo zostają w pamięci

Sama słodycz
Małe wakacyjne przyjemności
Prezentujemy propozycje na boskie desery z owocami w roli głównej. Blamanż, serniczki, tarteletki czy minibezy sprawią, że każdy dzień lata będzie niezapomniany

Zdrowo na co dzień
Nawodnienie przez jedzenie
Jak komponować jadłospis, aby zapewnić organizmowi odpowiednią ilość płynów

W kuchni z mistrzami

Cristina Catese
Ziołowe sekrety
Wspólnie robimy aromatyzowaną sól i oliwę

Robert Sowa
Śródziemnomorskie przekąski
Antipasti, tapas czy meze – restaurator opowiada o fenomenie prostych dań na jeden kęs

Daria Ładocha
Czas na śliwki nie tylko na słodko
Owoce chętnie wykorzystywane do drożdżówek i powideł dają się poznać także z innych stron

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE

SMAKI I AROMATY GRECJI
Gemista – nadziewane warzywa
Mieszkanka Krety opowiada o ulubionym daniu sierpniowej kuchni

Świat na talerzu: NOWY MEKSYK
Amerykańska kraina oczarowania
Paleta kolorów tutejszego krajobrazu powtarza się w barwach produktów: kukurydzy, fasoli, zielonych i czerwonych paprykach, z których powstają pyszności

Zamów z dostawą do domu!