Moje Gotowanie listopad 2022

W tym numerze meksykański obiad z nutą pikanterii wywoła płomienny rumieniec na niejednej twarzy, a kremowe zupy bogate w warzywa i aromatyczne przyprawy sprawią, że poczujemy ciepełko w brzuchu. Deser w postaci ciasta pachnącego cynamonem, imbirem lub cytrusami rozpali zmysły, a brukselka na stałe zagości na waszych talerzach. Zobaczcie, co jeszcze znajdziecie w tym apetycznym numerze.

KUCHNIA DOMOWA

KRÓLOWA SEZONU
Brukselka – mała, a wspaniała
Minikapustka, którą można gotować, smażyć, opiekać, marynować, a nawet kisić. Podpowiadamy, jak to zrobić, by smakowała każdemu

SZYBKO, ŁATWO, PYSZNIE
Zupy kremy – miksuj i zajadaj
Aksamitne pyszności bogate w warzywa i aromatyczne przyprawy wspaniale rozgrzewają i poprawiają nastrój

DANIA GŁÓWNE
Ale Meksyk! Obiad z nutą pikanterii
Zaglądamy do niezwykle kolorowej, rozmaitej i uwielbianej na całym świecie kuchni, łączącej tradycje rdzennych mieszkańców i hiszpańskich konkwistadorów

TRZY RAZY CYKORIA
Dobro do schrupania
Niepozorna kusicielka o jędrnych liściach odkrywa przed nami swoje tajemnice

KULINARNE ODKRYCIE
Konjac – makaron bez kalorii
Nie zawiera tłuszczu, glutenu ani cukru, za to z łatwością chłonie zapachy przypraw oraz smaki pojawiających się w potrawie składników. Zapraszamy na azjatycką ucztę z jego udziałem

JESTEM WEGE
Niepalona kasza gryczana
Uniwersalne ziarna doskonale odnajdują się w zapiekankach, zupach i naleśnikach

MENU  NA WEEKEND
Jesień smaki niesie
Łasuchujemy, niespiesznie rozpieszczając podniebienia kremem z dyni, chrupiącą brukselką i kurczakiem w towarzystwie warzyw

SAMA SŁODYCZ
Otul się korzennym aromatem
Jesienne ciasta pachnące przyprawami, które genialnie podkręcają smak i cudownie rozgrzewają, zapewniając nam porcję domowego ciepła na osłodę chłodnego popołudnia

ZDROWO NA CO DZIEŃ
Uderzenie w przeziębienie
Co jeść, by wzmocnić organizm od środka i nie dać się szalejącym wirusom

W KUCHNI Z MISTRZAMI

CRISTINA CATESE
Dynia – światowa piękność
Pomarańczowy skarb kusi we włoskich pysznościach pełnych finezji

ROBERT SOWA
Gęsina – polski rarytas
Wszystko na temat niekwestionowanej arystokratki wśród drobiu

DARIA ŁADOCHA
Dania z temperamentem
Kolorowe sezonowe warzywa w posiłkach,

DO POCZYTANIA PRZY STOLE

SMAKI I AROMATY GRECJI
Oliwki – naturalne dobro
Opowieść o jednym z najzdrowszych roślinnych tłuszczów i owocach, z których powstaje

ŚWIAT NA TALERZU: PORTUGALIA
Zielona prowincja Odwiedzamy region Alto Minho pełen sielskich krajobrazów, urokliwych średniowiecznych miasteczek i połaci winnic

Kup listopadowy numer już teraz ->>TUTAJ