REKLAMA

Moje Gotowanie październik 2021

Październikowy numer "Moje Gotowanie" to zbiór najpyszniejszych przepisów na jesienne dania na słodko i słono. W magazynie znajdziemy między innymi pomysły na gołąbki, kotlety, wypieki na słodko, czy przekąski z ciastka francuskiego i kruchego. Dodatkowo w tym numerze, z okazji jubileuszu kanału Canal + kuchnia, swoje popisowe dania przedstawią najlepsi szefowie kuchni!

W dziale KUCHNIA DOMOWA: 

Królowie sezonu Ziemniaki potrafią zaskoczyć. Uwielbiane od wieków bulwy dają się poznać w nieco bardziej nowoczesnych odsłonach. Skrywają się w aromatycznym ziołowym chlebku, kapuścianej tortilli czy zapiekance z kalafiorem i salami

Na dwa kęsy Pyszna zabawa formą- Wytrawne przekąski z ciasta francuskiego i kruchego, dzięki którym każdy przy stole na pewno się uśmiechnie

Szybko, łatwo i pysznie Dobry ryż to podstawa. Perfekcyjnie ugotowane białe ziarenka nabierają wyjątkowego smaku, a przyrządzone z nich według japońskich receptur potrawy wzbudzają zachwyt

Dania główne Kotlet idealny w swej prostocie. Wołowy, drobiowy czy wieprzowy, z panierką lub bez – zawsze jest mile widziany na stole! Przedstawiamy łatwe i niezawodne przepisy na soczyste sznycle, eskalopki oraz mielone

Po prostu zrób to! Czas na przetwory z derenia. Kwaskowate owoce w postaci dżemu będą doskonałe do rozgrzewającej herbaty

Trzy razy gołąbki Smak zawinięty w liście. Formowanie warzywnych pakiecików z aromatycznym, pożywnym farszem umili
jesienne wieczory

Kulinarne odkrycie  Pigwa – polska cytryna. To nieocenione źródło witamin warto wykorzystać do kompotu, kurczaka stir-fry
albo farszu do buraków

Jestem wege Co dziś na śniadanie? Odkrywamy kuchnię pełną roślinnych przysmaków, doskonałych na poranny posiłek

Sama słodycz Orzechy i migdały lubią towarzystwo. Zatopione w cieście, czekoladzie lub kremie, polane karmelowym sosem czy posypane cukrem – zawsze smakują obłędnie! Zapraszamy na torciki, batoniki i inne delicje

Codziennie w dobrej formie  Roślinne zamienniki. Czym zastąpić mięso, żelatynę i nabiał, by wegetariańskie menu było pyszne, urozmaicone i pełnowartościowe

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI: 
15 lat pełnych smaku
Tomasz Jakubiak

Schab z długo dojrzewającym serem i suszonymi grzybami na ostro

Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak
Bitki wołowe

Jagna Niedzielska
Pietruszka z piklowaną morelą i smażonym serem

Marieta Marecka
Melitzanes papoutsakia – bakłażany faszerowane

Piotr Kucharski
Wytrawny wieniec drożdżowy z nadzieniem

Bartosz Lisek
Ostrygi pieczone z parmezanem i szpinakiem

Andrzej Polan
Stroganow z grzybów z drożdżowym plackiem

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Rozmowa z Grzegorzem Łapanowskim o jesiennych smakach i sezonowości

Świat na talerzu: Mołdawia Kraina winem płynąca. Poznajemy kuchnię łączącą wpływy Wschodu i Południa, a przede wszystkim wspaniałe trunki