Moje Gotowanie Wydanie Specjalne "Pieczemy chleby i bułki"

Wydanie pachnące świeżymi bułkami, pieczywem i dodatkami.

Idealny początek dnia to ten, który pachnie świeżo upieczonym chlebem. Oczywiście, w ciągu zabieganego tygodnia mało kto może pozwolić sobie na niespieszne wypiekanie bochenków o poranku, jednak weekend rządzi się już zupełnie innymi prawami. To odpowiedni czas, by w swojej kuchni urządzić sobie małą piekarnię. Korzystając z przepisów w tym wydaniu, przygotujecie zapas domowego pieczywa na cały tydzień. Zaczynając od tradycyjnych drożdżowych bułek czy chlebów na zakwasie, poprzez słodkie złociste pyszności z serem, owocami lub dżemem, bezglutenowe specjały, aż po wytrawne rozmaitości, wprost stworzone, by zabrać je na wynos – do szkoły lub pracy. Własnoręcznie przyrządzone wypieki z dobrej jakości składników zawsze smakują lepiej niż kupne. Nie ma mowy, by zmarnował się choćby okruszek, gdyż znikają w okamgnieniu. To także doskonały pomysł na poczęstunek dla przyjaciół, prezent dla kogoś bliskiego albo comfort food dla samego siebie. Bo gdy dzień jest pochmurny, a nastrój średni, aromat pyszności prosto z piekarnika potrafi zdziałać cuda. Gwarantuję!

Redaktor Naczelna - Katarzyna Błońska

Zamów teraz ->