REKLAMA

Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Wiosna na stole 3/2021

Wiosenne przepisy to nie tylko sałatki! Witamy wiosnę na stole z nowym numerem Moje Gotowanie Wydanie Specjalne! Z okładki kusi kolorowa, smakowita i prosta do przygotowania pizza, a co jeszcze w numerze? Więcej informacji poniżej! Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Wiosna na talerzu możesz zamówić prosto do domu z darmową dostawą!

Spis treści numeru:

4-27 Zdrowe i kolorowe przekąski - m.in. pieczone marchewki z pikantną posypką i kremowym labneh, tarta ze szparagami

28-51 Idealny obiad - lekki, a sycący - m.in. chłodnik z jajkiem i młodymi ziemniakami, zielone kopytka z czosnkiem niedźwiedzim i orzechami

52-78 Owocowe rarytasy - m.in. limonkowy sernik na zimno z galaretką truskawkową, tarta z rabarbarem i kremem jajecznym

33 przepisy na warzywne pizze i tarty, lekkie obiady, kolorowe sałaty + ciasta i desery z owocami

Na myśl o pięknych, słonecznych miesiącach nasze serca szybciej biją. Wizja kwietniowych spacerów i majowych pikników napawa radością i optymizmem. A gdy jeszcze dorzucimy do tego pokaźną porcję pysznych dań, którymi będziemy się raczyć – obfitujących w soczyste, pełne apetycznych kolorów owoce i warzywa – pełnia szczęścia gwarantowana! Na początku sezonu warto skupić się na wzmocnieniu organizmu. Z tego powodu zebraliśmy dla Was przepisy na małe i duże smakołyki pełne witamin: sałatki, warstwowe kanapki, wartościowe zupy oraz lekkie potrawy z rybą lub mięsem. Urozmaicona dieta, w której prym wiodą warzywa, to najlepszy sposób na wyśmienite samopoczucie i dobrą kondycję. Wiemy jednak, że nie samymi jarzynami prawdziwy smakosz żyje, dlatego przygotowaliśmy też sporą dawkę ciast i deserów: z truskawkami, rabarbarem, a nawet syropem z kwiatów czarnego bzu. Wierzymy, że słodkie małe grzeszki skutecznie podnoszą poziom serotoniny, zwanej hormonem szczęścia. Bądźcie uśmiechnięci, najedzeni i zdrowi, by w pełni korzystać z uroków wiosny - Katarzyna Błońska, red. prowadząca "Moje Gotowanie".