Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Sałaty Sałatki i Surówki 4/2021

Sałaty, sałatki i surówki, czyli wszystko co pełne sezonowych warzyw i najlepszych dodatków w jednym miejscu. Jak przygotować sałatkę na wynos? Czy sałatką na obiad można się najeść? I które sałatki zrobić naprawdę szybko? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedzi w magazynie Moje Gotowanie Wydanie Specjalne Sałaty Sałatki i Surówki.

Spis treści numeru:

4-25 Jarskie sałaty

26-45 Sałaty sycące jak dania główne

46-62 Sałatki idealne na wynos

Przed nami najpiękniejsze miesiące w roku! Warzywa i owoce będą cudownie kusić nas na każdym kroku – na straganach i działkach, w marketach spożywczych i u lokalnych rolników. Dajmy się ponieść kulinarnej fantazji, tworząc smakowite, wielobarwne kompozycje z darów natury, z dużą ilością składników odżywczych. Aby ułatwić Wam przygotowanie pełnych witamin posiłków, zebraliśmy przepisy, które zadowolą zarówno jaroszy, jak i amatorów mięs oraz ryb. Te pierwsze (s. 4-25) są zwykle pyszną symfonią warzyw i sera, czasem w towarzystwie jajka, boczniaków albo kaszy – by danie było pożywne i pełnowartościowe. Drugie zaś – z kurczakiem, łososiem bądź pstrągiem (s. 26-45) – to idealna harmonia sycących produktów z lekkimi jarzynami. Mamy też wyjątkowe propozycje dla wielbicieli pieszych wycieczek czy jedzenia w plenerze – sałatki na wynos (s. 46-62). Wystarczy zapakować je do słoika lub pudełka i ruszać w drogę, bez obaw, że będziemy głodni. Taki prowiant jest na pewno dużo bardziej atrakcyjny niż tradycyjne kanapki. Na koniec, specjalnie dla tych, którzy potrzebują inspiracji, by urozmaicić codzienne obiady, dzielimy się pomysłami na oryginalne surówki (s. 64-79). Mam nadzieję, że ten różnorodny zbiór zdrowych przepisów będzie Waszym ulubionym.  - Katarzyna Błońska, red. prowadząca "Moje Gotowanie".