Moje Gotowanie Wydanie Specjalne - Pieczone mięsa i pasztety 7/2021

W wydaniu specjalnym magazynu "Moje Gotowanie" znajdziecie mnóstwo propozycji na pyszne mięsa w przeróżnych odsłonach. Zobaczcie przepisy na doskonałe domowe pasztety, pieczenie i rolady z różnych gatunków mięs i wybierzcie swoje ulubione!

Spis treści numeru:

6-24 Mięsa idealne na obiad


40-64Soczyste pieczenie


68-78 Tradycyjne pasztety


Tradycyjna polska kuchnia obfituje w przepisy na mięsne pyszności, szczególnie te z piekarnika. Bez nich nie sposób wyobrazić sobie świątecznego obiadu czy jakiejkolwiek rodzinnej imprezy. Podczas takich biesiad najbardziej wyczekiwany jest zawsze moment, gdy pani domu pojawia się wśród gości, z dumą dzierżąc w dłoniach półmisek ze świeżo upieczoną sztuką mięsa. Wtedy kubki smakowe każdego amatora konkretnych potraw od razu zaczynają pracować, a nos uaktywnia się urzeczony aromatem przypraw. Potem następuje moment uroczystej prezentacji, a w końcu upragniony finał, kiedy wszyscy mogą raczyć się specjałem. Zadbaliśmy o to, byście mogli przeżywać takich chwil jak najwięcej. Dzięki przepisom na okazałe pieczyste, a także nieco mniejsze złociste roladki, udka, żeberka czy polędwiczki z pewnością nie zabraknie Wam pomysłów na to, jak kulinarnie uwieść swoich bliskich. Całości niech dopełnią pasztety. W staropolskiej kuchni uchodziły za danie luksusowe, dlatego też warto przypomnieć sobie, jak wyjątkowy potrafią mieć smak. Życzę niezapomnianych spotkań przy stole! - red. naczelna Katarzyna Błońska