Moje Gotowanie Ekstra Jestem Wege 4/2022

Moje Gotowanie Ekstra Jestem Wege zainspiruje was do roślinnego gotowania na co dzień i od święta. W tym numerze znajdziecie pomysły na wegańskie śniadania i podwieczorki, desery bez glutenu i sycące kluseczki. Zobaczcie, co jeszcze kryje się między stronami!

Spis treści

NA DOBRY POCZĄTEK
Dalgona coffee – kawa czy deser?

WEGE NA START
Kulinarne nowinki, produkty dla wegetarian i wegan oraz polecane książki kulinarne

GOTUJĄ DLA WAS

Aśka Rzeźnik
Jak wegańsko jeść w podróży + dwie propozycje na szybkie śniadanie

Misa Mocy – Ewa Ługowska
4 razy dynia, czyli sztandarowe warzywo jesieni w kuszących 4 bezglutenowych, wegańskich deserach: budyń, chrupiące gofry i praktyczny przepis 2 w 1 – ciasto lub muffiny

Uncle Fila Kitchen – Tomasz Fila
Słodkie zachcianki przez cały dzień: tosty francuskie, jaglane kopytka, cytrynowe tarty i proteinowe miniserniczki

Pracownia Tortów pod Ślężą Ola Pigóra
Wypieki niczym dzieła sztuki: tort, pavlova i brownie z kremem

Ida Kulawik, Katarzyna Cichoń, Katarzyna Czarnecka
Z wielkiej miłości do słodkości

JAK TO JEŚĆ
Napoje roślinne
Ta alternatywa dla mleka od krowy zawiera wszystko, co najcenniejsze w ziarnach i orzechach

INSPIRACJE OD KUCHNI
Zdjęcia wprost do schrupania

OKIEM DIETETYKA
Czy na diecie roślinnej zawsze się chudnie?

ENERGIA OD RANA
Naleśniki, owsianki, placki czy słodkie pieczywo z dżemem to przysmaki, obok których trudno przejść obojętnie

CHWILA ROZKOSZY
Mała rozpusta z mnóstwem smaków i urzekających aromatów

WYJĄTKOWE WYPIEKI
Z owocami w roli głównej!

WEGEMIASTO - CUKIERNIE

CO WARTO KUPIĆ
Porcja nowości ze sklepowych półek

Zamów już dziś ->