Rolada z kurczaka

Rolada z kurczaka

Dodany przez: wwwmagdusia19

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki :
  • 1 cały kurczak ok 1,5kg
  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 1/2papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • plaska łyżeczka Degusty
  • pieprz i imbir do smaku
  • 2 jajka
  • 1/2szkl. tartej bułki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:Rolada z kurczaka
  2. Przygotowanie:
  3. 1.Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy sie za wypruwanie z
  4. kości począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od
  5. rozcinania piersi i po kościach wycinamy na około wyszstkie mięso
  6. pozostawieajac sam szkielet. Powstanie prostokąt. Grubsze piersi
  7. przycinamy i uzupełniamu nimi puste miejsca na skórze tak aby było ono
  8. równomierne. Kolejno vegetujemy , po czym zwijamy i odstawiamy na 2
  9. godz. do lodówki.
  10. 2.w tym czase urabiamy mięso moielone z jajkiem bułką i przyprawami,
  11. kroimy obie papryki w kostkę , pietruszke siekamy i odstawiamy na 2 godz
  12. do lodówki.
  13. 3. po upływie czasu wyjmujemy mieso z lodówki i nakładamy wyrobiony
  14. farsz na kurczaka , kolejno posypujemy paprykami i pietruszką i zwijamy
  15. w roladę.
  16. 4. zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do
  17. pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200
  18. stopni. Pieczemy 1godz i 20 minut lecz po uplywie 1 godziny odwijamy
  19. papier aby kurczak sie przyrumienił .
  20. 1.Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy sie za wypruwanie z
  21. kości począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od
  22. rozcinania piersi i po kościach wycinamy na około wyszstkie mięso
  23. pozostawieajac sam szkielet. Powstanie prostokąt. Grubsze piersi
  24. przycinamy i uzupełniamu nimi puste miejsca na skórze tak aby było ono
  25. równomierne. Kolejno vegetujemy , po czym zwijamy i odstawiamy na 2
  26. godz. do lodówki.
  27. 2.w tym czase urabiamy mięso moielone z jajkiem bułką i przyprawami,
  28. kroimy obie papryki w kostkę , pietruszke siekamy i odstawiamy na 2 godz
  29. do lodówki.
  30. 3. po upływie czasu wyjmujemy mieso z lodówki i nakładamy wyrobiony
  31. farsz na kurczaka , kolejno posypujemy paprykami i pietruszką i zwijamy
  32. w roladę.
  33. 4. zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do
  34. pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200
  35. stopni. Pieczemy 1godz i 20 minut lecz po uplywie 1 godziny odwijamy
  36. papier aby kurczak sie przyrumienił .
kurczak mięso przekąska Papryka mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze