Gulasz z piersi kurczaka

Lekki jak pióra kurczaka

Dodany przez: Pani Boberkowa

Gulasz z piersi kurczaka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 5 głosów)

Składniki

  • 4 piersi kurczaka pojedyncze
  • 4 marchewki
  • 400 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 papryki (mogą być różnokolorowe)
  • kostka rosołowa
  • przyprawa do kurczaka
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • olej, łyżka masła

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na kawałki, posypać obficie przyprawą do kurczaka i odstawić. Warzywa obrać i pokroić. Rozgrzać olej na dużej patelni i podsmażyć pieczarki, dodać cebulę, następnie marchew a na końcu paprykę. Wszystko chwilę podusić. W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na złoto a potem dodać go do warzyw. Podlać kostką rozpuszczoną w wodzie i podusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na sam koniec dodać masło.
mięso obiad gulasz piersi kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze