rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka

ta rolada jest świetna jako zimna przystawka, polecam

Dodany przez: monika18020

rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.44 z 9 głosów)

Składniki

  • SKŁADNIKI
  • 350g sera żółtego typu liliput
  • 300g pieczarek
  • 1 pierś z kurczaka- około 350g
  • 1 średnia cebula
  • ½ szkl. majonezu
  • 3 jajka

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (wymiary około 30cm x 45cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem, piec około 15-20 minut w 180˚C. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Na jeszcze ciepły placek serowy ułożyć rozbite piersi oraz pieczarki. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 minut w 180˚C. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy „keksówki” by rolada się nie rozpadła. Smacznego :)
przekąska pieczarki przystawka ser żółty rolada pierś drobiowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze