Wiedeński gulasz cielęcy

Przygotowanie: 20 minut Duszenie: ok. 1 godziny Porcja: 300 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Wiedeński gulasz cielęcy

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag łopatki cielęcej
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 20 dag pieczarek
  • papryczka chili
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • po 100 ml białego wina i bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • listek laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta Papryki słodkiej PRYMAT
  • biały pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, posiekać. Cielęcinę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, czosnkiem i papryką.
  2. Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
  3. Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cielęcinę, przesmażyć. Dodać cebulę, pieczarki i chilli, wlać białe wino i bulion, dusić 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy, dusić do miękkości (ok. 40 minut).
  4. Podawać z kluseczkami kładzionymi.
obiad pieczarki Papryka gulasz cielęcina na ostro
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze