Uszka z mięsem

Świetne do barszczu czerwonego tradycyjne uszka.

Dodany przez: nana30

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
22 porcji
Ocena:

(średnia 3.11 z 9 głosów)

Składniki

  • 80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 kostki smalcu
  • sól,pieprz,maggi,papryka słodka
  • 1 kg. mąki
  • ok.2szkl.gorącej wody
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać.Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej wody ,gdy wypłyną gotować jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.
mięso obiad uszka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze