USZKA Z MIĘSEM

Ocena:

4.44 (208)

  • 60 min.
Nie masz co zrobić z mięsem z rosołu polecam uszka do barszczu czerwonego.

Składniki:

  • CIASTO:
  • 30 dag mąki
  • woda
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 25 dag mięsa z rosołu
  • mała cebula
  • mała marchewka z rosołu
  • sól
  • pieprz

Uszka z mięsem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
  • Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne