USZKA Z MIĘSEM

Nie masz co zrobić z mięsem z rosołu polecam uszka do barszczu czerwonego.

Dodany przez: ewasng2

USZKA Z MIĘSEM

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
60 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • CIASTO:
  • 30 dag mąki
  • woda
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 25 dag mięsa z rosołu
  • mała cebula
  • mała marchewka z rosołu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
  2. Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.
mięso obiad cebula mięso z rosołu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze