PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

Najlepiej lubię, pierogi obsmażane na patelni.

Dodany przez: Danusia19671

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

Składniki

  • CIASTO
  • Mąka -0,5 kg
  • Jajko -1 szt
  • Olej -2 łyżki płaskie
  • Woda ciepła -ok.1 szkl
  • Szczypta soli.
  • FARSZ
  • Kapusta kwaszona -1,40 kg
  • Mięso wieprzowe, ugotowane -0,5 kg
  • Cebula -3 szt
  • Wegeta do smaku
  • Sól i pieprz
  • Olej

Przygotowanie

  1. CIASTO
  2. Z podanych składników zagnieśc ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krązki.
  3. FARSZ
  4. Kapustę ugotować i cienko poszatkować nożem.
  5. Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.
  6. Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, wegetę i pieprz, wymieszać.
  7. Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi.
  8. Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia pierogów.
mięso jajka pierogi mąka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze