Ryba w sosie smietanowym

Polecam

Dodany przez: jolaw

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 filety bialej ryby (panga)
  • 2 lyzki masla
  • 15 eskalopkow sredniej wielkosci (jesli ktos lubi)
  • 1/2 szklanki rosolu lub wywaru rybnego
  • 1/4 opakowania mrozonej marchewki
  • 1 cebula
  • 3 zabki czosnku
  • 1 ped selera naciowego
  • 1/3 szkl groszku mrozonego
  • sol, pieprz
  • 250 ml smietany 18%
  • 1 lyzeczka czubata maki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. Pokroj filety z ryby w kawalki dopraw sola i pieprzem i obsmaz na masle, w osobnej glebszej patelni, zrumien najpierw cebule pokrojona w piorka, z selerem pokrojonym w kostke okolo 5-7 min.
  2. Nastepnie dodaj zmiazdzony czosnek i zalej rosolem.
  3. Dodaj marchewke i groszek. Usmazona rybe i eskalopki. Calosc zalej smietana i dus na ogniu 5-7 min. W tym czasie wszystko zmieknie.
  4. Make ziemniaczana wymieszaj w malej ilosci wody i zagesc potrawe.
ryby obiad ryba kolacja marchewka eskalopki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze