PIECZONA RYBA Z WARZYWAMI

Rybka zdrowa bo pieczona, a nie smażona.

Dodany przez: lucyna19

PIECZONA RYBA Z WARZYWAMI

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
  • 4 filety z morszczuka lub mintaja,
  • przyprawa do ryb-ok.2 łyżeczek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 6 różyczek kalafiora,
  • 6 różyczek brokuła,
  • 3 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki oleju.

Przygotowanie

  1. Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki.Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części.Wszystkie warzywa podzielić na 4 części.Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej.A na nią marchew, pietruszkę, cebulę,przykrywamy je rybą.Na wierzch ryby też układamy marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuł.Polewamy delikatnie olejem i zawijamy.Tak postępujemy z każdym kawałkiem ryby.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę.
  2. W zimie używam mrożonych warzyw-bez rozmrażania układam je na rybę.
ryby obiad ryba kolacja dla dzieci brokuły marchew kalafor
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze